Τίτλος: Αιτία πυρκαγιάς στην Κορινθία οι θερμές εργασίες μελίσσιων

Τίτλος: Αιτία πυρκαγιάς στην Κορινθία οι θερμές εργασίες μελίσσιων


Η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου 2024 στην περιοχή Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας έχει σχέση με θερμές εργασίες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ). Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η επιβολή διοικητικού προστίμου σε άνδρα, ο οποίος προέβη σε κάπνισμα μελισσιών κατά την ημερομηνία εκδήλωσης της πυρκαγιάς, και μάλιστα σε κοντινή απόσταση απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κοινοποίησε ότι οι ανακριτικοί υπάλληλοι της ΔΑΕΕ επιβλήθηκαν την ημέρα της πυρκαγιάς στον υπεύθυνο για τις θερμές εργασίες, υπενθυμίζοντας πως την ημέρα εκείνη ο δείκτης επικινδυνότητας στην περιοχή ήταν στο επίπεδο τέσσερα. Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει τη ΔΑΕΕ να συγκεντρώνει τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σχετικά με την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Επιπλέον, το πρόγραμμα γεωσκόπησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Copernicus, δημοσίευσε δορυφορική εικόνα που απεικονίζει τους καπνούς από την πυρκαγιά κοντά στην Κόρινθο. Σημειώνεται πως μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, μια άλλη πυρκαγιά είχε ξεσπάσει στην Πελοπόννησο, προκαλώντας την εκκένωση αρκετών χωριών, με 350 πυροσβέστες να σπεύδουν στην περιοχή για την κατάσβεση.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts