Τίτλος: 24ωρη απεργία μηχανοδηγών της Hellenic Train για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου

Τίτλος: 24ωρη απεργία μηχανοδηγών της Hellenic Train για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου


Οι μηχανοδηγοί της Hellenic Train προγραμματίζουν 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης. Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι η ενέργεια αυτή γίνεται στο πλαίσιο της δέσμευσής τους να διασφαλίσουν την ασφάλεια όλων των χρηστών του σιδηροδρομικού δικτύου.

Τα κύρια αιτήματα της απεργίας περιλαμβάνουν την αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας με την άμεση και καθολική λειτουργία της τηλεδιοίκησης και της φωτοσήμανσης, ώστε να αποτραπεί επανάληψη ενός τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όπως αυτό των Τεμπών. Επίσης, ζητούν την ολοκλήρωση των έργων υποδομής και επιδομής, περιλαμβάνοντας τα συστήματα ETCS, φωτοσήματα και τηλεδιοίκηση, για την ασφαλή λειτουργία των τρένων.

Σημαντική είναι και η ανάγκη για τη διαρκή συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής, προκειμένου να μειωθούν οι κίνδυνοι. Οι εργαζόμενοι κάνουν επίσης έκκληση για τον καθαρισμό του δικτύου από φυσικά εμπόδια, όπως κορμούς δέντρων, και για την εγκαθίδρυση περιφράξεων ώστε να περιοριστεί η είσοδος πεζών στις γραμμές.

Επιπλέον, υπάρχει επείγουσα ανάγκη για επενδύσεις σε νέο τροχαίο υλικό, ιδιαίτερα στις προαστιακές γραμμές, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλεια των μετακινήσεων.

Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο θα παραμείνει ασφαλές και θα εξυπηρετεί τους πολίτες, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές τους. Οι εργαζόμενοι ζητούν τη στήριξη του κοινού, τονίζοντας ότι το σωματείο τους έχει διαθέσει μηχανοδηγούς ως προσωπικό ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστούν κάποιες δρομολογήσεις.

Σε αντίθεση, η Hellenic Train προγραμματίζει προσφυγή κατά της απεργίας, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότερες απαιτήσεις του σωματείου αφορούν αρμοδιότητες του ΟΣΕ. Αυτή η κίνηση είναι συνήθης πρακτική της εταιρείας κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων και αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τη νομική διαδικασία, που θα εκδικαστεί πριν από την προγραμματισμένη απεργία.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts