Θλιβερή Κατάσταση στο Ρέμα της Εσχατιάς: Σκουπιδότοπος και Κίνδυνοι για την Αττική

Θλιβερή Κατάσταση στο Ρέμα της Εσχατιάς: Σκουπιδότοπος και Κίνδυνοι για την Αττική


Θυμίζοντας μια ωρολογιακή βόμβα, η περιοχή του ρέματος της Εσχατιάς στις Αχαρνές προκαλεί σοβαρές ανησυχίες. Οι εικόνες από την αυτοψία του ΕΡΤΝews και της εκπομπής «Συνδέσεις» την Παρασκευή 18/10 αποκαλύπτουν την κατάσταση που επικρατεί, με τα σκουπίδια και τα μπάζα να σχηματίζουν μεγάλους λόφους στον χώρο.

Ο δημοσιογράφος Κώστας Στάμου σημείωσε ότι ένα σημαντικό τμήμα του ρέματος, κοντά στο δημοτικό γυμναστήριο όπου καθημερινά επισκέπτονται πολλές οικογένειες, έχει γίνει σκουπιδότοπος, ρίχνοντας σκιά και στην υγιεινή της περιοχής. Πέρυσι, η κατάσταση είχε ήδη επισημανθεί, αλλά ένα χρόνο αργότερα, οι συνθήκες παραμένουν απαράδεκτες. «Ο σκουπιδότοπος παραμένει εντός της κοίτης του ρέματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν και η εικόνα είναι απογοητευτική, υπάρχουν κάποιες θετικές εξελίξεις, όπως οι εργασίες καθαρισμού που διεξάγουν συνεργεία του δήμου και της Περιφέρειας. Ωστόσο, ο δημοσιογράφος υπογραμμίζει ότι η προσοχή είναι αναγκαία, καθώς η συγκέντρωση των απορριμμάτων σε ένα τέτοιο σημείο ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρές πλημμύρες κατά την πρώτη έντονη βροχόπτωση.

Το ρέμα της Εσχατιάς έχει ιστορική σημασία, καθώς ξεκινά από την Πάρνηθα και καταλήγει στον Κηφισό. Όπως τόνισε ο Στάμου, «τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, έχει μετατραπεί σε απέραντο σκουπιδότοπο», με πλαστικά, μπάζα, παιχνίδια και ακόμα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων να εντοπίζονται εκεί. Αυτή η κατάσταση θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την Αττική και απαιτεί άμεση παρέμβαση.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts