Θλίψη για τον θάνατο του 26χρονου φοιτητή Ιωνά Καρούση σε δολοφονική επίθεση στο Τελ Αβίβ

Θλίψη για τον θάνατο του 26χρονου φοιτητή Ιωνά Καρούση σε δολοφονική επίθεση στο Τελ Αβίβ


Η οικογένεια του Ιωνά Καρούση, ενός 26χρονου φοιτητή που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ, βρίσκεται σε κατάσταση θλίψης. «Δεν χάθηκε, τον σκότωσαν οι δολοφόνοι. Τον εκτέλεσαν», δήλωσε ο θείος του σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις». Περιγράφοντας τον Ιωνά, τόνισε ότι ήταν «ένα παιδί γεμάτο ζωή, το καλύτερο που υπάρχει. Μορφωμένος, ευγενικός, γνώστης τριών γλωσσών, μουσικός και αθλητής». Τα τελευταία του λεπτά, σημείωσε ο κ. Καρούσης, συνέβησαν όταν πήγε να ολοκληρώσει μια εργασία για το πανεπιστήμιο και δέχθηκε τέσσερις σφαίρες στο στήθος.

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Δεν μπορεί να μιλήσει ο αδερφός μου, όπως και εμείς. Μόλις πριν από λίγες μέρες ήμασταν μαζί. Πήγε στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη συχνά, καθώς αυτές ήταν οι ρίζες του», πρόσθεσε ο θείος. Ο Ιωνας ήταν μοναχοπαίδι και ο πατέρας του, Δημήτρης Καρούσης, μαζί με τη σύζυγό του Ράνια, είχαν μεταναστεύσει στο Ισραήλ το 1988 με υποτροφίες λόγω της ακαδημαϊκής τους αρίστευσης. Ο Δημήτρης Καρούσης είναι γνωστός νευρολόγος στον κόσμο, και ο Ιωνάς επέλεξε τον τομέα των σπουδών του στο Τελ Αβίβ, καθώς δεν υπήρχε αντίστοιχη σχολή στην Ιερουσαλήμ.

Ο θείος εξήγησε ότι ο Ιωνάς και οι συμφοιτητές του είχαν αναλάβει μια εργασία που αφορούσε την καταγραφή χώρων για σταθμούς τραμ. Αλλά αντί να χρησιμοποιήσει το μέσο, πήγε απλώς για να καταγράψει τον χώρο και εκεί δέχθηκαν την επίθεση. «Βγήκαν από το τραμ και άρχισαν να πυροβολούν», περιέγραψε χαρακτηριστικά.

Η κηδεία του Ιωνά αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ το Σάββατο. Ο θείος του ευχήθηκε να σταματήσουν οι βιαιότητες και ανέφερε: «Ο κόσμος θρηνεί χωρίς λόγο. Πεθαίνει κόσμος χωρίς λόγο».

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts