Θερμοκρασίες άνω του κανονικού και αυξημένες βροχές για τον Οκτώβρη σύμφωνα με τις προβλέψεις

Θερμοκρασίες άνω του κανονικού και αυξημένες βροχές για τον Οκτώβρη σύμφωνα με τις προβλέψεις


Ο Οκτώβρης φαίνεται να ξεκινά με ευχάριστη διάθεση, καθώς οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν με θετικό τρόπο. Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια, οι τελευταίες προβλέψεις του καιρού υποδεικνύουν ότι οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή. Ο ίδιος ανέφερε ότι η θερμοκρασία αναμένεται να είναι αυξημένη κατά περίπου 1,5 βαθμό Κελσίου.

Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος υπογραμμίζει ότι 9 προγνωστικά κέντρα συμφωνούν για έναν πιο ζεστό Οκτώβρη, καθώς και μια αύξηση των βροχών, ειδικά στις βόρειες και δυτικές περιοχές της Ελλάδας, καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο. Αυτές οι προβλέψεις είναι σύμφωνες με τις ανατρόπές και τις εναλλαγές του καιρού που βιώνουμε.

«Καλό μήνα! Τι προβλέπουν τα κλιματικά μοντέλα για τον φετινό Οκτώβρη; Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, 9 προγνωστικά κέντρα δίνουν σήμα για πιο ζεστό από τα φυσιολογικά επίπεδα κατά 1 με 1.5 βαθμό. Επίσης, το ευρωπαϊκό μοντέλο προβλέπει περισσότερες βροχές από τα φυσιολογικά, στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο. Μένει να δούμε αν επαληθευτούν. Υ.Γ: Είδε κανείς τον εμποδιστή; Εδώ και μία εβδομάδα τον ψάχνω.»

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts