Τα Οφέλη της Νέας Σύμβασης Παραχώρησης της Αττικής Οδού

Τα Οφέλη της Νέας Σύμβασης Παραχώρησης της Αττικής Οδού


Σημαντικά είναι τα οφέλη που προκύπτουν από τη νέα Σύμβαση Παραχώρησης της Αττικής Οδού, που σηματοδοτεί το αίσιο τέλος ενός απαιτητικού εγχειρήματος. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει 3,27 δισ. ευρώ, το υψηλότερο ποσό που έχει εισπραχθεί ποτέ στην αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ η συνολική ωφέλεια προσεγγίζει τα 7 δισ. ευρώ σε βάθος 25 ετών.

Από την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, το αντίτιμο των διοδίων θα μειωθεί από 2,8 ευρώ σε 2,5 ευρώ. Επίσης, για πρώτη φορά, θα υπάρξει μόνιμη απαλλαγή από την καταβολή διοδίων για επιβατικά οχήματα που ανήκουν σε άτομα με αναπηρία και αναπήρους πολέμου. Εξάλλου, η νέα Σύμβαση στοχεύει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να επιφέρει θετικά αποτελέσματα στη μείωση των ατυχημάτων.

Η σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, ενός αυτοκινητοδρόμου μήκους 70 χλμ. με καθημερινές διελεύσεις 280.000 οχημάτων, αναμένεται να προσφέρει πολλά οφέλη. Ο Παραχωρησιούχος θα καταβάλει ετησίως τουλάχιστον 7,5% των εσόδων από την εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου στο ΤΑΙΠΕΔ.

Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας είναι επίσης σημαντική, καθώς εξασφαλίστηκε η συνέχιση της εργασίας για όλους τους υπαλλήλους του αυτοκινητοδρόμου. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της παραχώρησης, θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις και δαπάνες ύψους 380 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών.

Με την νέα σύμβαση, προωθείται η ασφαλής μετακίνηση και η ταχύτερη μεταφορά εμπορευμάτων, ικανοποιώντας τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες μεταφορών, ενισχύοντας την ομαλή λειτουργία της κυκλοφορίας στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Αυτό το σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προσδοκά αμοιβαία ωφέλη και για τις δύο πλευρές, ενισχύοντας το δημόσιο συμφέρον και βελτιώνοντας τις συνθήκες λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts