Τα 130 Χρόνια Εξαιρετικής Ιστορίας του Ούζου Πλωμαρίου Γιορτάστηκαν στη Βουλγαρία

Τα 130 Χρόνια Εξαιρετικής Ιστορίας του Ούζου Πλωμαρίου Γιορτάστηκαν στη Βουλγαρία


Το Ούζο Πλωμαρίου γιόρτασε 130 χρόνια παράδοσης και αυθεντικής γεύσης σε μια επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στη Σόφια της Βουλγαρίας, σε συνεργασία με τον αποκλειστικό διανομέα Selected Brands Co Ltd. Στις 18 Σεπτεμβρίου, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτό το χαρακτηριστικό ελληνικό ποτό, το οποίο έχει εδραιωθεί στις προτιμήσεις των Βουλγάρων καταναλωτών, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία των international ποτών.

Στην εκδήλωση, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ιστορική αναδρομή του Ούζου, που ξεκίνησε την πορεία του από το Πλωμάρι της Λέσβου πριν από 130 χρόνια και έχει καταφέρει να διατηρήσει την υψηλή ποιότητά του και τη μυστική συνταγή του σε όλη αυτή τη διάρκεια. Από γενιά σε γενιά, το πολύτιμο αυτό απόσταγμα παράγεται με παραδοσιακούς τρόπους και κατακτά νέες ευρωπαϊκές αγορές, με τη Βουλγαρία να είναι η δεύτερη πιο σημαντική χώρα για τις εξαγωγές του.

Επίτιμος καλεσμένος της εκδήλωσης ήταν ο κ. Νίκος Καλογιάννης, 4η γενιάς αποσταγματοποιός και ιδιοκτήτης της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, ο οποίος μοιράστηκε τις γνώσεις και την εμπειρία του σχετικά με την παραγωγή του Ούζου Πλωμαρίου. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρίσκονταν γνωστοί chefs και δημοσιογράφοι, όπως ο chef Ivan Manchev και η chef Svetlana Ilieva.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε μια επετειακή συλλεκτική φιάλη και οι επετειακές συσκευασίες που δημιουργήθηκαν ειδικά για τις αγορές του εξωτερικού. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκλεκτά κοκτέιλ με Ούζο Πλωμαρίου, δημιουργημένα για την περίσταση. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την επετειακή τούρτα “Window to Greece”, που βοήθησε να αναδείξει τη σύνθεση της ελληνικής παράδοσης με το σημαντικό ιστορικό ταξίδι του Ούζου Πλωμαρίου.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts