Συνεχίζεται η μάχη κατά της φωτιάς στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας μετά από πέντε ημέρες δυσκολιών

Συνεχίζεται η μάχη κατά της φωτιάς στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας μετά από πέντε ημέρες δυσκολιών


Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, η οποία ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (19/9). Δυστυχώς, δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 40 χιλιάδες στρέμματα έχουν πληγεί από την πύρινη λαίλαπα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο οι δυνάμεις επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση διάσπαρτων εστιών σε ιδιαίτερα δύσβατες περιοχές, με στόχο να περιορίσουν την πιθανότητα αναζωπυρώσεων.

Η Πολιτική Προστασία κινητοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (UCPM) ζητώντας εναέρια υποστήριξη για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Κορινθία. Η βοήθεια περιλαμβάνει τρία αεροσκάφη τύπου CL-415, τα δύο από την Ιταλία και ένα από την Κροατία.

Η ενίσχυση των δυνάμεων στο σημείο είναι σημαντική, καθώς οι επίγειοι πυροσβέστες έχουν φτάσει τους 570 και υποστηρίζονται από 28 ομάδες δασοκομάντος και 160 οχήματα. Με την ανατολή της ημέρας, 6 ελικόπτερα ξεκίνησαν επιχειρήσεις από αέρα, συμπεριλαμβανομένου ενός που έχει αναλάβει τον συντονισμό, ενώ τέσσερα αεροπλάνα συμμετέχουν στην επιχείρηση. Επιπλέον, εθελοντές, ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, παρέχουν πολύτιμη βοήθεια.

Επιπλέον, ο δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης αποφάσισε να διατηρήσει κλειστά όλα τα σχολεία και σήμερα, εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που προκάλεσε η πυρκαγιά.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts