Συναυλία Αλληλεγγύης για την Ίμβρο στο Ηρώδειο

Συναυλία Αλληλεγγύης για την Ίμβρο στο Ηρώδειο


Το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού πλημμύρισε αλληλεγγύη και συναισθήματα το βράδυ της Κυριακής 28 Σεπτεμβρίου, με χιλιάδες ανθρώπους να παρευρίσκονται με σκοπό να τραγουδήσουν «Ίμβρος είναι το όνομα μου και άπταιστα τα ελληνικά μου», στηρίζοντας έναν ιερό σκοπό: την ενίσχυση των ελληνικών μειονοτικών σχολείων της Ίμβρου. Σε μια μοναδική και συναισθηματικά φορτισμένη συναυλία, συμμετείχαν οι Γιώργος Νταλάρας, Γλυκερία, Μανώλης Μητσιάς, Παντελής Θαλασσινός, Ross Daly, Νίκος Ξυδάκης, Ευανθία Ρεμπούτσικα και Φωτεινή Δάρρα, που ήρθαν κοντά για να στηρίξουν την ελληνική παιδεία σε ένα νησί που η ελληνική ψυχή συνεχίζει να πάλλεται δυνατά.

Ο κόσμος που παρευρέθηκε στο κατάμεστο Ηρώδειο ήταν εκπληκτικός, στηρίζοντας την εκδήλωση με μεγάλη ζέση. Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η κα. Δέσποινα Πορτοκάλη, Ίμβρια και επικεφαλής της οργάνωσης, μοιράστηκε τα συναισθήματά της, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία της συναυλίας. “Η συναυλία αυτή έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για μένα, ως Ίμβρια, που τα ελληνικά γράμματα στην Ίμβρο, δυστυχώς, τα έμαθα στο κρυφό σχολειό”, ανέφερε.

Η συναυλία αποκάλυψε και την αφοσίωση των καλλιτεχνών προς το νησί, τονίζοντας τη σημασία της εκδήλωσης ως πράξη αλληλεγγύης. Το φινάλε της βραδιάς ανήκε στους μικρούς μαθητές του ελληνικού Δημοτικού Σχολείου της Ίμβρου, οι οποίοι ανέβηκαν καταχειροκροτούμενοι στη σκηνή για να ερμηνεύσουν το “Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ” από το Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη. Η παρουσία τους έστειλε το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα: η Ίμβρος ζει και ανθίζει μέσα από τις νέες γενιές που διατηρούν ζωντανή την παράδοση και την ταυτότητά τους.

Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν αποκλειστικά για την υποστήριξη των μειονοτικών σχολείων της Ίμβρου, κάτι που δείχνει τη συλλογική πρόθεση να ενισχυθεί η ελληνική εκπαίδευση στο νησί. Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts