Συνάντηση Αρχηγού ΕΛΑΣ με Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου για Θέματα Ασφάλειας και Συνοριοφυλακής

Συνάντηση Αρχηγού ΕΛΑΣ με Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου για Θέματα Ασφάλειας και Συνοριοφυλακής


Ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, κ. Matthew Lodge, επισκέφθηκε σήμερα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό, Αντιστράτηγο Δημήτριο Μάλλιο. Ο κ. Lodge ήταν συνοδευόμενος από στελέχη της Πρεσβείας που ασχολούνται με θέματα ασφάλειας και συνόρων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με κεντρικά ζητήματα να είναι η προστασία των συνόρων και η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, καθώς και οι προκλήσεις που ανακύπτουν στον τομέα της ασφάλειας. Ο κ. Μάλλιος τόνισε τη σημασία της διασυνοριακής αστυνόμευσης και της ενίσχυσης των συνεργειών για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επισήμανε τον κρίσιμο ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας στη διασφάλιση των ευρωπαϊκών συνόρων, υπογραμμίζοντας τη σημασία της στενής συνεργασίας με τις Βρετανικές Αρχές. Επιπλέον, εξέφρασε την επιθυμία για εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των διασυνοριακών απειλών και τη βελτίωση της ασφάλειας σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν για τη συνέχιση και ενίσχυση της συνεργασίας τους σε όλους τους τομείς, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία και η ευημερία των πολιτών. Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts