Συναγερμός στη Φλόριντα λόγω του κυκλώνα Μίλτον που απειλεί την περιοχή

Συναγερμός στη Φλόριντα λόγω του κυκλώνα Μίλτον που απειλεί την περιοχή


Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι κάτοικοι της Φλόριντα, καθώς ο κυκλώνας Μίλτον πλησιάζει και αναμένεται να είναι από τους πιο καταστροφικούς που έχουν ενορχηστρωθεί στην περιοχή. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε ότι ενδέχεται να πρόκειται για «τη χειρότερη καταιγίδα που έχει χτυπήσει τη Φλόριντα εδώ και έναν αιώνα», κατά τη διάρκεια σύσκεψης στον Λευκό Οίκο που αφορούσε τις προετοιμασίες για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Πάνω από ένα εκατομμύριο κάτοικοι στις παράκτιες περιοχές έχουν λάβει εντολή εκκένωσης, με αποτέλεσμα οι αυτοκινητόδρομοι να γεμίζουν με οχήματα και σε ορισμένα πρατήρια καυσίμων να υπάρχει έλλειψη. Ο κυκλώνας, που ανήκει στην κατηγορία 5 της κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 270 χιλιομέτρων την ώρα και αναμένεται να πλήξει τη μητροπολιτική περιοχή της Τάμπα, όπου ζουν πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι. Οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι η πορεία του Μίλτον μπορεί να μεταβληθεί.

Ο Ηλίας Μώρος, ομογενής που έχει εκκενώσει την παραθαλάσσια περιοχή, ανέφερε ότι οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους «από πόρτα σε πόρτα» να αποχωρήσουν, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Περίπου 150.000 άτομα έχουν απομακρυνθεί από περιοχές υψηλού κινδύνου, και οι στρατιωτικές δυνάμεις συνδράμουν στην απομάκρυνση τους.

Ο πρώην σερίφης Γιώργος Στεφανάκης, που αναγκάστηκε να σφραγίσει το σπίτι του στο Πορτ Σπρινγκς και να μετακομίσει στο Ορλάντο, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση. «Η πλημμύρα που είχαμε νωρίτερα ήταν σοβαρή και τώρα περιμένουμε κάτι ακόμα χειρότερο», δήλωσε. Ο γιος του παραμένει στη Φλόριντα και ετοιμάζεται να φύγει το πρωί, καθώς οι αρχές αναμένουν την άνοδο της στάθμης του νερού κατά 15 με 20 πόδια.

Σημαντικές καταστροφές υπήρξαν και από τον πρόσφατο τυφώνα Helene, με πολλά σπίτια κοντά στη θάλασσα να πλήττονται και σχεδόν όλα τα αντικείμενα να πρέπει να απομακρυνθούν. «Ήταν μεγάλη ζημιά, τα σπίτια έχουν αδειάσει», δήλωσε ο κ. Στεφανάκης.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts