Σοβαρές Προβλήματα Στις Σιδηροδρομικές Υποδομές Από Κλοπές Καλωδίων

Σοβαρές Προβλήματα Στις Σιδηροδρομικές Υποδομές Από Κλοπές Καλωδίων


Σοβαρές επιπτώσεις στα δρομολόγια του σιδηροδρομικού δικτύου προκαλούν ομάδες, κυρίως Ρομά, που κλέβουν καλώδια. Προ ημερών, τηλεοπτικός σταθμός παρουσίασε στιγμιότυπα από το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου, όπου άτομα πετούσαν πέτρες σε αμαξοστοιχία στην περιοχή της Θήβας και ξήλωναν καλώδια από τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Ο προϊστάμενος του τμήματος ασφαλείας του ΟΣΕ, Ιωάννης Φεστερίδης, μίλησε για τις ζημιές που προκαλούν αυτές οι δολιοφθορές, τονίζοντας ότι συχνά γίνονται κλοπές καλωδίων και σιδηροτροχιών, με σοβαρές συνέπειες για την ασφάλεια. «Φανταστείτε έναν μηχανοδηγό σε δρομολόγιο να συναντήσει ξαφνικά καπνό ή φωτιά, να βρει αντικείμενα πάνω στη γραμμή και φυσικά την κλοπή καλωδίων, που επηρεάζει την τηλεδιοίκηση και την εικόνα», επεσήμανε.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιάννος Γραμματίδης, αποκάλυψε ότι η νέα διοίκηση του οργανισμού έχει προτείνει μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στα δρομολόγια και στις υποδομές, περιλαμβάνοντας και την ίδρυση «σιδηροδρομικής αστυνομίας». Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα θα σταλεί υπόμνημα στον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, ζητώντας άμεση επικοινωνία με τον κ. Χρυσοχοΐδη για την ανάγκη δημιουργίας της εν λόγω υπηρεσίας, η οποία θα περιλαμβάνει φυλάκια και εκπαιδευμένους υπαλλήλους για άμεσες επεμβάσεις.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts