Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και το τμήμα τουρισμού, στο πλαίσιο του 59ου φεστιβάλ Δημητρίων. Η εκδήλωση εντάσσεται στις δραστηριότητες της Θεσσαλονίκης ως μέλος του δικτύου δημιουργικών πόλεων της UNESCO για τη γαστρονομία.
Στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το σουβλάκι πατσά, μία καινοτόμο ιδέα της σεφ Şemsa Denizsel, καθώς και μια γευστική πρόταση της σεφ Μαρία Εκμετσίογλου, που συνδυάζει τον πατσά με χούμους ρεβιθιού. Ο πατσάς, παραδοσιακό πιάτο της περιοχής, έχει πλέον τη δυνατότητα να αναδειχθεί σε δημοφιλή επιλογή στα ταχυφαγεία, με την προσθήκη του σε σάντουιτς.
Ο Δημήτρης Τσαρούχας, ιδιοκτήτης του πατσατζίδικου Τσαρούχας, διεκδικεί μια θέση στον κατάλογο της UNESCO για τα προϊόντα άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, προκειμένου να αφιερώσει αυτή τη νίκη στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα του. Σύμφωνα με τον κ. Τσαρούχα, έχουν ολοκληρωθεί οι αρχικές φάσεις της διαδικασίας, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα να έχουν υποβληθεί στο υπουργείο Πολιτισμού.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πολιτιστική παράδοση της πόλης θα συνεχιστεί, υπογραμμίζοντας τις αμέτρητες στιγμές που έχουν περάσει στο πατσατζίδικο με τον αείμνηστο Νίκο Τσαρούχα. Πηγή: newsbeast.gr