Σκιάθος η νέα τουριστική αναδυόμενη δύναμη στη Μεσογείο

Σκιάθος η νέα τουριστική αναδυόμενη δύναμη στη Μεσογείο


Το νησί της Σκιάθου έχει εκπλήξει ευχάριστα φέτος στον τομέα του τουρισμού, με μια αναπτυξιακή πορεία που ξεκινά από τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θοδωρή Τζούμα, η Σκιάθος οδήγησε φέτος σε μια πρωτοφανή τουριστική περίοδο, καθώς η πρώτη διεθνής πτήση ξεκίνησε από το Μιλάνο την 1η Απριλίου και η τελευταία πτήση προς Μάντσεστερ πραγματοποιήθηκε την 2α Νοεμβρίου. Παραδοσιακά, η τουριστική περίοδος ξεκινούσε στις αρχές Μαΐου και ολοκληρωνόταν αρχές Οκτωβρίου.

Οι αφίξεις στο αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» παρουσίασαν θετική τάση, με αναμενόμενη αύξηση περίπου 10% σε σύγκριση με το 2023. Αυτό οφείλεται σε διάφορες δράσεις και συνεργασίες του δήμου, που στήριξαν ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις και προώθησαν τη Σκιάθο σε νέες αγορές. Με 16 χώρες και 35 αεροδρόμια να τη συνδέουν, οι διεθνείς αφίξεις αναμένεται να κερδίσουν περαιτέρω έδαφος.

Η γενική εικόνα στον τουρισμό μπορεί να έχει επηρεαστεί από την ενεργειακή κρίση και τις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, όμως η Σκιάθος αντεπεξήλθε. Με την αύξηση της τουριστικής ροής, υπάρχει επίσης αυξανόμενο ενδιαφέρον για επενδύσεις στο νησί, με την κατασκευή νέων καταλυμάτων και παράλληλες ανακαινίσεις υφιστάμενων μονάδων, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία.

Ο δήμαρχος σημειώνει πως, από το 2020 και έπειτα, ο δήμος έχει επενδύσει 400.000 ευρώ ετησίως σε τουριστικές καμπάνιες. Αυτές περιλαμβάνουν συνεργασίες με αεροπορικές εταιρείες και διαφημίσεις σε μεγάλες πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο. Η συμμετοχή σε εκθέσεις, όπως η WTM του Λονδίνου, στοχεύει στην αναγνώριση του ζήτηματος της προσβασιμότητας, ένα σημαντικό θέμα για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών.

Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη και οι υπάρχουσες ακτοπλοϊκές συνδέσεις, ιδιαίτερα με τη Θεσσαλονίκη, συμπληρώνουν τη θετική εικόνα του νησιού και της τουριστικής του κίνησης. Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts