Σκάνδαλο με ιερέα που καταφεύγει σε δεισιδαιμονίες και προκαλεί αντιδράσεις στην Αθήνα

Σκάνδαλο με ιερέα που καταφεύγει σε δεισιδαιμονίες και προκαλεί αντιδράσεις στην Αθήνα


Στην Αθήνα, έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναταραχή εξαιτίας ενός ιερέα που αυτοσυστήνεται ως πατέρας Χριστόφορος και προφητεύει, ρίχνοντας τα χαρτιά του σε έναν αυτοσχέδιο ναό. Πολυάριθμος κόσμος σχηματίζει ουρές, ελπίζοντας να βρουν λύσεις στα προβλήματά τους μέσω δεισιδαιμονιών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής Live News, ο ρασοφόρος δηλώνει ορθόδοξος κληρικός. Στα social media του, εκφράζει τις πολιτικές του απόψεις, υποστηρίζοντας τον Ηλία Κασιδιάρη και εμφανίζεται αντίθετος στα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Είναι επίσης γνωστός για τις ακραίες απόψεις του σχετικά με τις γυναίκες, τις οποίες θεωρεί ότι δεν έχουν «καθαρές ψυχές». Σε μια ανάρτησή του, αναφέρει: «Ούτε οι γυναίκες ξέρουν τι θα πει έρωτας γιατί δεν έχουν καθαρές ψυχές. Τους μολύνει το ατομικό συμφέρον».

Ο ιερέας έχει δηλώσει ότι ανήκει σε διάφορες εκκλησίες και, σε μια άλλη ανάρτησή του, ισχυρίζεται ότι έχει αποστολική διαδοχή «που δεν την έχει ούτε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, καθώς η μόνη αυτοκέφαλη εκκλησία στην Αμερική είναι αυτή της Τσεχοσλοβακίας». Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο του 2015, είχε δημοσιεύσει ένα IBAN ζητώντας οικονομική ενίσχυση από τους πιστούς του για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Νέας Αγγλίας, την οποία αναφέρει ότι έχει στην Ελλάδα στο εκκλησάκι του, τον Άγιο Δημήτριο του Καβαλάρη.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts