Πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχές αναμένονται την Κυριακή 13 Οκτωβρίου

Πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχές αναμένονται την Κυριακή 13 Οκτωβρίου


Ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται σήμερα, Κυριακή 13/10, σε αρκετές περιοχές, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν, πνέοντας από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, και τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, το σκηνικό θα περιλαμβάνει αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές στην ανατολική χώρα, όπου και θα εκδηλωθούν οι βροχές κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, ενώ στα κεντρικά και νότια θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα οι θερμοκρασίες προγραμματίζονται να είναι από 24 έως 26 βαθμούς, και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 27 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με πιθανές τοπικές βροχές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, και αναμένεται βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, με τοπικές εντάσεις στα ανατολικά να φτάνουν τα 5 μποφόρ.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι καλός με λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρεια κατεύθυνση, 4 με 5 μποφόρ.

Οι υπόλοιπες περιοχές, όπως η Θεσσαλία και η Ανατολική Στερεά, θα έχουν και αυτές αραιές νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Στην Αττική, ο καιρός θα είναι κατά βάση αίθριος, με θερμοκρασίες από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι.

Για αύριο, Δευτέρα 14/10, αναμένονται σχεδόν αίθριες καιρικές συνθήκες με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει σημαντικές μεταβολές, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με σήμερα.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts