Πτώση Θερμοκρασίας και Ανάπτυξη Καιρικών Φαινομένων στη Χώρα μας

Πτώση Θερμοκρασίας και Ανάπτυξη Καιρικών Φαινομένων στη Χώρα μας


Οι τελευταίες ώρες φέρνουν πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα μας, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή (20/10). Ο υδράργυρος θα κινηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και σε ορισμένες περιοχές το κρύο θα είναι αρκετά τσουχτερό. Η αιτία πίσω από αυτή την αλλαγή του καιρού σχετίζεται με ένα βόρειο ρεύμα που θα εισέλθει από την Ουκρανία, φτάνοντας έως την ανατολική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Σάκη Αρναούτογλου, ενώ οι περισσότερες χώρες της κεντρικής Ευρώπης θα απολαύσουν ήπιο καιρό, η Ελλάδα θα βιώσει αυτή τη σημαντική πτώση θερμοκρασίας. Ιδιαίτερα στη βορειοανατολική Ελλάδα, οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες σε σχέση με περιοχές όπως η Γαλλία και η Γερμανία. Ωστόσο, από τη Δευτέρα φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει ξανά.

Αυτή την Παρασκευή (18/10), ο καιρός θα ενσωματώνει αραιές νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3 έως 5 μποφόρ στα δυτικά και 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα περιοριστεί στους 19 με 21 βαθμούς στα βόρεια και 22 με 24 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Για το Σάββατο (19/10), οι αυξημένες νεφώσεις θα κυριαρχούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ενώ αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος σε πολλές περιοχές. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Η πρόγνωση για την Κυριακή (20/10) περιλαμβάνει γενικά αίθριο καιρό στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, με μερικές τοπικές βροχές σε άλλα μέρη. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί σημαντικά. Τη Δευτέρα (21/10), ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τις θερμοκρασίες να σημειώνουν μικρή άνοδο.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts