Πτώση σοβάδων από ταβάνι σε σχολική αίθουσα προκαλεί ανησυχία για τις υποδομές στην Θεσσαλονίκη

Πτώση σοβάδων από ταβάνι σε σχολική αίθουσα προκαλεί ανησυχία για τις υποδομές στην Θεσσαλονίκη


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σοβάδες αποκολλήθηκαν από το ταβάνι σχολικής αίθουσας στο 3ο Γυμνάσιο – ΓΕΛ Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια μαθήματος. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς οι μαθητές που συνήθως κάθονταν στα θρανία αυτά είχαν απουσίασει.

Πρόσφατα, οι αρχές της Περιφέρειας και του Δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να μεταφέρουν το Διαπολιτισμικό Λύκειο στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών λόγω των υπαρχόντων προβλημάτων με τις υποδομές.

Επιπλέον, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι τον περασμένο Αύγουστο, ο δήμος προχώρησε σε διαχωρισμό των σχολικών αιθουσών με γυψοσανίδες, ενώ οι γονείς εξέφρασαν ανησυχίες για τη συνολική κατάσταση του κτιρίου και της αυλής. Ζητούν έναν ενδελεχή έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων, επικεντρωμένο σε θέματα στατικής επάρκειας, προσεισμικής ασφάλειας, εξόδων διαφυγής, πυρασφάλειας, ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και επάρκειας στους προαύλιους χώρους.

Η Ομοσπονδία απαιτεί επίσης την κατασκευή νέων και ασφαλών σχολικών κτιρίων καθώς και την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών προκειμένου να ανταποκριθούν στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες του 21ου αιώνα.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts