Ψηφιοποίηση της Διαδικασίας Έκδοσης Διαβατηρίων για Έλληνες του Εξωτερικού

Ψηφιοποίηση της Διαδικασίας Έκδοσης Διαβατηρίων για Έλληνες του Εξωτερικού


Ανοίγει η προοπτική ψηφιοποίησης της διαδικασίας έκδοσης διαβατηρίων για τους Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό, καθώς ψηφίστηκε το άρθρο 60 του ν. 5143/2024 από το υπουργείο Εσωτερικών. Αυτή η νομοθετική ρύθμιση, με τίτλο «Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις», φέρνει σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία έκδοσης διαβατηρίων, υποστηριζόμενη από τη συνεργασία των υπουργών Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτής της νέας ρύθμισης, δημιουργούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την απλούστευση της διαδικασίας καθώς και τη μείωση του χρόνου και του κόστους που απαιτείται για την έκδοση των διαβατηρίων. Η τεχνική της υλοποίηση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσω συνεργασίας των προαναφερθέντων υπουργείων, με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των προξενικών αρχών. Έτσι, θα διασφαλιστεί η καλύτερη εξυπηρέτηση των αποδήμων.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν περιορίζεται μόνο στην ψηφιοποίηση, αλλά στοχεύει και στη βελτίωση της καθημερινότητας των Ελλήνων του εξωτερικού, παρέχοντας ταχύτερη και πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην ενίσχυση της υποστήριξης προς τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, όπως προβλέπεται στο Στρατηγικό Σχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό 2024-2027.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts