Ψηφιακή Επανάσταση στον Ιατρικό Τομέα για Διάφανες Υπηρεσίες και Προστασία των Πολιτών

Ψηφιακή Επανάσταση στον Ιατρικό Τομέα για Διάφανες Υπηρεσίες και Προστασία των Πολιτών


Οι υπεύθυνοι των κρατικών φορέων και οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την επαγγελματική κατάσταση ενός γιατρού μέσω της ιστοσελίδας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) (www.pis.gr). Με την απλή πληκτρολόγηση του επωνύμου και της ειδικότητας του γιατρού, μπορούν να διαπιστώσουν αν είναι εγγεγραμμένος σε κάποιο ιατρικό σύλλογο της χώρας.

Ο ΠΙΣ, στο πλαίσιο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού του, προχώρησε στη δημιουργία ενός Εθνικού Μητρώου Ιατρών. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι συνδεδεμένο σε πραγματικό χρόνο με μια ενιαία πλατφόρμα διασύνδεσης των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας. Αυτό επιτρέπει την άμεση και ακριβή πληροφόρηση για την επαγγελματική κατάσταση των γιατρών.

Η ολοκλήρωση της ψηφιακής ανασυγκρότησης του ΠΙΣ αποσκοπεί στη βελτίωση της διαφάνειας, διευκολύνοντας τους πολίτες και καταπολεμώντας παράνομες ενέργειες. Με αυτές τις εξελίξεις, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εισάγει μια νέα εποχή παροχής υπηρεσιών, συμβάλλοντας στη μείωση της ταλαιπωρίας που αντιμετώπιζαν οι πολίτες επί δεκαετίες. Όπως αναφέρει ο ΠΙΣ, «τα περιστατικά αντιποίησης επαγγέλματος, οι ανακρίβειες σχετικά με τη λήψη ειδικότητας και οι παραπλανητικοί ιατρικοί τίτλοι θα ανήκουν στο παρελθόν, καθώς οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν εύκολα να επαληθεύσουν την επαγγελματική κατάσταση ενός γιατρού».

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts