Ψηφιακή Επανάσταση στις Διαδικασίες Γάμου και Βάπτισης με τη Νέα Πλατφόρμα Metropolis

Ψηφιακή Επανάσταση στις Διαδικασίες Γάμου και Βάπτισης με τη Νέα Πλατφόρμα Metropolis


Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος, προχωρά σε σημαντική αναβάθμιση με τη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας metropolis.gov.gr. Αυτή η νέα πλατφόρμα στοχεύει στην εξάλειψη της γραφειοκρατικής ταλαιπωρίας για τους πολίτες που επιθυμούν να τελέσουν ιερές μυστήρια, όπως γάμους και βαπτίσεις. Μέσω του metropolis.gov.gr, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώνουν ψηφιακά όλες τις διαδικασίες που αφορούν τη τέλεση αυτών των μυστηρίων, εξοικονομώντας χρόνο.

Η νέα πλατφόρμα θα αποτελεί τον κεντρικό κόμβο όπου θα πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τα μυστήρια του γάμου και της βάπτισης. Οι διαδικασίες που θα μπορούν να διεκπεραιώνονται περιλαμβάνουν την έκδοση άδειας γάμου, την καταχώριση του τελεσθέντος γάμου, την έκδοση άδειας βάπτισης και τη δήλωση βάπτισης στο Ληξιαρχείο. Επιπλέον, θα είναι δυνατή η έκδοση πιστοποιητικών που σχετίζονται με τα μυστήρια, διευκολύνοντας τη ζωή των πολιτών.

Μία από τις καινοτομίες της νέας πλατφόρμας είναι η δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακού ημερολογίου για την τέλεση των μυστηρίων. Αυτό θα επιτρέπει στους πολίτες να βλέπουν τις διαθέσιμες ημερομηνίες και ώρες, προσφέροντας ευελιξία και βελτίωση του προγραμματισμού. Τη δυνατότητα να κλείνουν ψηφιακά την επιθυμητή ημερομηνία και να λαμβάνουν ενημερώσεις για τις διαδικασίες, αναμένοντας επιβεβαιώσεις, θα δίνει στους ενδιαφερόμενους η πλατφόρμα.

Η ολοκληρωμένη ψηφιοποίηση των διαδικασιών θα μειώσει σημαντικά τη γραφειοκρατία, επιταχύνοντας τις διαδικασίες και προσφέροντας στους πολίτες άνεση και ευελιξία. Οι πληροφορίες θα διαβιβάζονται αυτόματα στα Δυσπρόσβατα συστήματα όπως το Ληξιαρχείο και το Δημοτολόγιο χωρίς την παρέμβαση του πολίτη, με ειδοποιήσεις για ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Η υιοθέτηση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας θα απαιτήσει και κατάλληλη εκπαίδευση των υπαλλήλων των Ιερών Μητροπόλεων προκειμένου να διαχειρίζονται τις ηλεκτρονικές αιτήσεις και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής. Η Εκκλησία της Ελλάδος θα πρέπει να αναπτύξει πρόγραμμα εκπαίδευσης για την ορθή χρήση της πλατφόρμας από τους υπευθύνους.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts