Ψευδοϊερέας στην Νέα Ιωνία Βόλου προκαλεί αντιδράσεις με υποσχέσεις ξεματιάσματος και καταγγελίες εξαπάτησης

Ψευδοϊερέας στην Νέα Ιωνία Βόλου προκαλεί αντιδράσεις με υποσχέσεις ξεματιάσματος και καταγγελίες εξαπάτησης


Στην περιοχή του Βόλου έχει προκύψει σοβαρός σάλος λόγω της υπόθεσης ενός άνδρα, ο οποίος αυτοσυστήνεται ως ιερέας. Σύμφωνα με καταγγελίες που προβάλλει ο «Ταχυδρόμος», ζητά ποσά που κυμαίνονται μεταξύ 500 και 800 ευρώ για “ξεμάτιασμα”. Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος τον χαρακτηρίζει ψευδοϊερέα και αναφέρει ότι προσπαθεί να εξαπατήσει τους πιστούς, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

«Αν βρεθεί κάποιος που να ισχυρίζεται ότι έχω πάρει 800 ευρώ, θα έρθει εδώ να τα επιστρέψω», υποστηρίζει ο ίδιος. Δηλώνει ότι δεν έχει ποτέ λάβει χρήματα και ότι όλη αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα του πολέμου που του έχει κηρύξει ο Σατανάς. Σε συνέντευξή του, προσπαθεί να δικαιολογήσει τις καταγγελίες ερμηνεύοντας τις σε σχέση με προσωπικές του πεποιθήσεις περί δαιμόνων και εξορκισμών.

Ο ίδιος αναφέρει ότι έχει εκδιωχθεί από άλλη Μητρόπολη επειδή προχωρούσε σε εξορκισμούς, λέγοντας πως οι δαίμονες προσπαθούν να τον πλήξουν. Παράλληλα, υπάρχει καταγγελία σχετικά με πιθανή ρευματοκλοπή, καθώς φωτογραφίες από το TheNewspaper.gr δείχνουν μια ύποπτη σύνδεση καλωδίων ρεύματος από δημόσια κολόνα προς τον χώρο του.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος καλεί τους πιστούς να αποφεύγουν κάθε επαφή με τον εν λόγω άνδρα, επισημαίνοντας ότι δεν σχετίζεται με την επίσημη Εκκλησία και εκμεταλλεύεται το θρησκευτικό συναίσθημα για οικονομικούς σκοπούς. Υπογραμμίζει επίσης πως η επαφή μαζί του μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες πλάνες.

Αναφορές δηλώνουν ότι ο άνδρας είχε σχέδια να δημιουργήσει διαμερίσματα πάνω από τον ναό του για βραχυχρόνια μίσθωση, κάτι που αρνείται ισχυριζόμενος ότι απλά επιθυμεί να φτιάξει μια αίθουσα για τον κόσμο.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts