Προώθηση Πράσινης Αθήνας με Φύτευση 3000 Δέντρων το 2023

Προώθηση Πράσινης Αθήνας με Φύτευση 3000 Δέντρων το 2023


Με τη δυνατότητα παρακολούθησης των δενδροφυτεύσεων μέσω της εφαρμογής Athens Trees, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια αναβάθμισης του πρασίνου στην πόλη. Ενισχύοντας τη συνεργασία με κατοίκους, σχολεία, τοπικούς φορείς και οργανώσεις, στόχος είναι η φύτευση συνολικά 5.000 δέντρων μέχρι το τέλος του 2024.

Στις 2 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, συμμετείχε σε συμβολική δενδροφύτευση 30 δέντρων στο Άλσος Παγκρατίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την αύξηση του πρασίνου στην Αθήνα. Η φύτευση 3.000 νέων δέντρων από την αρχή του έτους είναι ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην προεκλογική δέσμευση για ένα πιο πράσινο περιβάλλον, τονίζοντας τη σημασία της κοινής προσπάθειας για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Γιώργος Αποστολόπουλος, τόνισε τη συνεχιζόμενη δέσμευση για την αναβάθμιση του πράσινου στην πόλη, αναφέροντας τις ποικιλίες δέντρων που έχουν ήδη φυτευτεί, όπως ελιές, πλατάνια και γιακαράντες. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι τους επόμενους τρεις μήνες θα συνεχιστούν οι φυτεύσεις νέων δέντρων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, με έμφαση στο microforest στην Κυψέλη, που θα προσφέρει πολύτιμο πράσινο στην πυκνοκατοικημένη γειτονιά.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts