Προειδοποίηση Πολιτικής Προστασίας για Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς στην Αθήνα και άλλες Περιοχές

Προειδοποίηση Πολιτικής Προστασίας για Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς στην Αθήνα και άλλες Περιοχές


Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 έχει προβλεφθεί πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε τρεις περιφέρειες της χώρας. Οι περιοχές που χαρακτηρίζονται με υψηλό κίνδυνο είναι οι εξής:

– Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
– Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Λακωνίας)
– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας)

Η Γενική Γραμματεία έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προτρέπει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Συγκεκριμένα, συνιστώνται προφυλάξεις όπως η αποφυγή του καψίματος ξερών χόρτων και κλαδιών, η χρήση μηχανημάτων που μπορεί να προκαλέσουν σπινθήρες, καθώς επίσης και η αποφυγή ρίψης αναμμένων τσιγάρων.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας στο 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts