Περικοπές θέσεων εργασίας και οικονομικές απώλειες στην Boeing λόγω απεργίας εργαζόμενων

Περικοπές θέσεων εργασίας και οικονομικές απώλειες στην Boeing λόγω απεργίας εργαζόμενων


Η Boeing ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού της κατά 10%, ήτοι 17.000 θέσεις εργασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές προκλήσεις που προκύπτουν από μια συνεχιζόμενη απεργία εργαζομένων της στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ. Ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας, Κέλι Όρτμπεργκ, τόνισε σε μήνυμα προς τους υπαλλήλους ότι η απόφαση για τη μείωση του προσωπικού είναι αναγκαία για την προσαρμογή στην «οικονομική μας πραγματικότητα» και την εστίαση στις προτεραιότητές τους.

Η απεργία, που διαρκεί ήδη ένα μήνα, περιλαμβάνει 33.000 εργαζομένους και έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή των αεροσκαφών 737 ΜΑΧ, 767 και 777. Ως αποτέλεσμα, η Boeing ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει τις πρώτες παραδόσεις του αεροσκάφους 777Χ κατά ένα έτος.

Ο Όρτμπεργκ επισήμανε ότι οι μειώσεις θα περιλαμβάνουν στελέχη της διοίκησης, διευθυντές και εργαζόμενους σε διάφορους τομείς της εταιρίας. Ακολούθως, η χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών της Boeing σημείωσε πτώση 1,1% μετά την ανακοίνωση για τις περικοπές.

Σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα, η Boeing ανακοίνωσε απώλειες 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο του έτους, αλλά ανακοίνωσε επίσης έσοδα 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον τομέα της άμυνας και από δύο προγράμματα επιβατικών αεροσκαφών. Στις 20 Σεπτεμβρίου, η εταιρία απομάκρυνε τον υπεύθυνο του τομέα αεροδιαστημικής και άμυνας, Τεντ Κόλμπερτ.

Η επίσημη ανακοίνωση των κερδών της Boeing αναμένεται στις 23 Οκτωβρίου, ενώ σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση, η εταιρία αναμένει έσοδα 17,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με μέση απώλεια ανά μετοχή 9,97 δολάρια, ενώ οι λειτουργικές οικονομικές ρευστότητες εκτιμούν ότι θα φτάσουν το 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts