Οι Αθλιες Συνθήκες Διαβίωσης Παιδιών σε Δημόσιο Ιδρυμα ΑμεΑ στην Θεσσαλονίκη

Οι Αθλιες Συνθήκες Διαβίωσης Παιδιών σε Δημόσιο Ιδρυμα ΑμεΑ στην Θεσσαλονίκη


Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που αποκαλύπτονται από το κρατικό αποθεραπευτήριο ΑμεΑ «Ο Άγιος Δημήτριος». Χαρακτηριστικά δείχνουν παιδιά να ζουν σε άθλιες συνθήκες. Ειδικότερα, σε πλάνα που κατέγραψε η εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» την Τρίτη 15/10, απεικονίζεται ένα παιδί γυμνό, κουλουριασμένο σε ένα κρεβάτι με κάγκελα, ενώ άλλα παιδιά διαβιούν ανάμεσα σε ακαθαρσίες.

Στο ίδρυμα αυτό, το οποίο βρίσκεται στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, είχε χάσει τη ζωή του ο 21χρονος Πάρης το 2021. Η μητέρα του, Κατερίνα Τσακιράκη, μίλησε για την τραγική κατάσταση που εξακολουθεί να υφίσταται, δηλώνοντας: «Εύχομαι να δικαιωθεί η ψυχούλα του παιδιού μου και να είναι το τελευταίο που χάνει τη ζωή του με αυτόν τον τρόπο, αλλά δυστυχώς η κατάσταση παραμένει τραγική. Το παιδί μου πέθανε από ξυλοδαρμό και κάποιοι προσπάθησαν να το συγκαλύψουν».

Επιπλέον, η Ολυμπία Κορδά, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ιδρύματος, αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού, τονίζοντας ότι «υπάρχει φοβερή έλλειψη προσωπικού και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Έχουμε στείλει σχετικές επιστολές και διεκδικούμε προσλήψεις από το 2012, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Πρόσφατα λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν προσλήψεις 94 ατόμων, αλλά περιμένουμε».

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts