Ο θρήνος για τον Έλληνα φοιτητή Ιωνά Καρούση που έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ

Ο θρήνος για τον Έλληνα φοιτητή Ιωνά Καρούση που έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ


Βαρύ είναι το πένθος που επικρατεί για τον Ιωνά Καρούση, τον Έλληνα φοιτητή που έχασε τη ζωή του από την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ. Ο πατέρας του 26χρονου Ιωάννη περιγράφει τις δραματικές στιγμές που πέρασαν όταν δεν είχαν νέα του επί πολλές ώρες. Ο ίδιος δήλωσε: «Πήγε να κάνει μια εργασία στην αρχιτεκτονική, σπουδάζει στο τελευταίο έτος, προκειμένου να χαρτογραφήσει διάφορους σταθμούς του μετρό και τον πυροβόλησαν. Το βράδυ δεν είχαμε καμία επαφή μαζί του και αρχίσαμε να τον ψάχνουμε. Δεν είχε μπαταρία στο κινητό και τελικά το στρατό και η αστυνομία ήρθαν να μας ειδοποιήσουν. Υπήρξαν συνολικά οκτώ θύματα σε αυτή την τρομοκρατική επίθεση».

Ο Γιώργος Βαράκλας, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στα Ιεροσόλυμα, εξέφρασε την οδύνη του για την τραγική απώλεια, τονίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης: «Ήταν μια μέρα δύσκολη για όλους μας, σοκαριστήκαμε όλοι. Δεν περιμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Αυτό μας δίνει ένα “μάθημα” ότι βγαίνεις από το σπίτι σου και δεν ξέρεις αν θα γυρίσεις. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του, δεν έφταιγε σε τίποτα το παιδί».

Όπως ανέφερε ο πατέρας του Ιωνά, ο γιος του είχε μόλις βρει δουλειά και επρόκειτο να την αρχίσει την επόμενη εβδομάδα: «Είχε νέο σπίτι, φιλενάδα από την Ελλάδα, και όλα καταστράφηκαν» πρόσθεσε. Συλλυπητήρια και τις σκέψεις του για την ανάγκη να σταματήσει η τρέλα του πολέμου εξέφρασε, αναφέροντας ότι και οι δύο πλευρές είναι “τρελοί”. Όλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Καρούση, κάνουν την αναζήτηση μιας ειρηνικής λύσης ιδιαίτερα δύσκολη μέσα σε αυτή την κατάσταση.

Ο ίδιος κλείνοντας δήλωσε: «Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του, δεν έφταιγε σε τίποτα το παιδί. Απλώς στεκόταν και ήρθαν αυτοί οι φανατικοί και τον χτύπησαν».

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts