Ο ρόλος της γυναίκας στην επιχειρηματικότητα και την οικογένεια σε μια σύγχρονη κοινωνία

Ο ρόλος της γυναίκας στην επιχειρηματικότητα και την οικογένεια σε μια σύγχρονη κοινωνία


Στο συνέδριο «Eighth Sustainability Summit for SE Europe & the Mediterranean» του Economist Impact, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, ιδρύτρια του Mare Studio και συνιδρύτρια των Zeus + Dione και Endeavor, αναφέρθηκε στους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να αναλάβει σήμερα η γυναίκα. Υπογράμμισε ότι η επιχειρηματικότητα απαιτεί φιλοδοξία, επιμονή και υπομονή, καθώς και κατάλληλη καθοδήγηση από ειδικούς.

Η κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη τόνισε την ανάγκη για θεσμοθέτηση πολιτικών που θα υποστηρίξουν τις γυναίκες, αναγνωρίζοντας ότι ο συνδυασμός του ρόλου της μητέρας με την επαγγελματική δραστηριότητα μπορεί να είναι προκλητικός. «Χρειάζονται κίνητρα και υποστήριξη», χαρακτήρισε, προσθέτοντας ότι οι κυβερνητικές πολιτικές είναι καθοριστικές σε αυτό το πλαίσιο.

Αναφερόμενη στον ρόλο της Endeavor, είπε ότι την ίδρυσε το 2013 και κάποια στιγμή απομακρύνθηκε από την καθημερινή της λειτουργία. Ανέφερε ότι η Endeavor έχει αποδειχθεί μία από τις πιο επιτυχημένες ΜΚΟ στην Ελλάδα, εστιάζοντας στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και συμβάλλοντας στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. «Ήταν μια προσθήκη απαραίτητη για την ελληνική πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη υπογράμμισε επίσης την ανάγκη διδασκαλίας της επιχειρηματικότητας στα παιδιά, στοχεύοντας να τα προετοιμάσει να σκεφτούν επιχειρηματικά από νεαρή ηλικία. Επιπλέον, σημείωσε τη σημασία παροχής φορολογικών και οικονομικών κινήτρων σε περιφέρειες και αστικά κέντρα για την υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών.

Αναφορικά με τους νέους που αποχώρησαν από τη χώρα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, επεσήμανε ότι επιστρέφουν πλέον, καθώς οι συνθήκες ζωής έχουν βελτιωθεί. «Τώρα υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με το παρελθόν. Η εγχώρια επιχειρηματικότητα ανθεί και υπάρχει οικονομική και πολιτική σταθερότητα», ανέφερε.

Όσον αφορά το ρόλο της ως σύζυγος του πρωθυπουργού, επισήμανε τη δυσκολία του να είναι κανείς στο παρασκήνιο. «Είναι περισσότερο περίπλοκο όταν είσαι ο πρωταγωνιστής», δήλωσε, παρατηρώντας ότι η καλή κατανόηση των θεμάτων έρχεται μόνο όταν κάποιος είναι ενεργά εμπλεγμένος.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts