Ο κανιβαλισμός στα ΜΜΕ και η ψυχική βία στους ανηλίκους

Ο κανιβαλισμός στα ΜΜΕ και η ψυχική βία στους ανηλίκους


«Η βία σε αυτό το επίπεδο μεταξύ ανηλίκων ισοδυναμεί με ψυχικό και ψυχολογικό βιασμό άμεσα του θύματος αλλά και έμμεσα του ανήλικου θύτη» τονίζει το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης. Επισημαίνει επίσης την αναγκαιότητα να σταματήσει η αναπαραγωγή του βίντεο που αποτυπώνει τον ξυλοδαρμό μιας 14χρονης στη Γλυφάδα.

«Αυτή τη στιγμή, οικογένειες βρίσκονται σε κρίση, τα ψυχικά τραύματα των παιδιών είναι νωπά και η κοινωνία είναι ανάστατη από τις συνεχείς εκδηλώσεις βίας μεταξύ των ανηλίκων. Αναρωτιέμαι σε τι ακριβώς ωφελεί η αναπαραγωγή του “βιασμού” της κοπέλας από τα ΜΜΕ;» αναφέρει η ανακοίνωση.

Επιπλέον, ρωτά: «Ποιος γονέας θα ήθελε να βλέπει το παιδί του να γίνεται το αντικείμενο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων; Τι παραδείγματα δίνουμε στους συμμαθητές της κοπέλας και στους ανήλικους μαθητές σε όλη την Ελλάδα; Εύχομαι οι υπεύθυνοι να σκεφτούν ότι αύριο μπορεί να είναι το δικό τους παιδί σε ανάλογη θέση».

Η ανακοίνωση απευθύνει έκκληση για άμεση διακοπή της αναπαραγωγής του συγκεκριμένου υλικού καθώς και άλλων παρόμοιων περιστατικών, επισημαίνοντας ότι αυτή η πρακτική όχι μόνο δεν προλαμβάνει τη βία, αλλά την αναπαράγει, την ενισχύει και, δυστυχώς, τη νομιμοποιεί.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts