Ο Ιερέας Χριστόφορος και η Αμφισβητούμενη Πνευματική του Δραστηριότητα

Ο Ιερέας Χριστόφορος και η Αμφισβητούμενη Πνευματική του Δραστηριότητα


Ο «πατέρας Χριστόφορος» εμφανίστηκε πρόσφατα στην εκπομπή «Open Τώρα», όπου έκανε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη. Υποστήριξε ότι δεν ασκεί δεισιδαιμονία και ότι οι πρακτικές του βασίζονται στο «Ευαγγέλιο». Τόνισε ότι είναι χειροτονημένος ιερέας από τη δεκαετία του 1970 και ότι λειτουργεί για πολλά χρόνια. «Όλα αυτά που λένε για μένα είναι ψέματα, είμαι χειροτονημένος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια συνέντευξη, αναφέρθηκε και στη χρήση των χαρτιών, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για βασκανίες, καθώς χρησιμοποιεί τράπουλα περιπτέρου αντί για Ταρώ. «Εγώ ασχολούμαι με την αριθμοσοφία», είπε, εξηγώντας ότι επιθυμεί να δείξει στους ανθρώπους πως «το σώμα του ανθρώπου ζωοποιείται μέσα από την πνευματική του οντότητα. Το λέει το Ευαγγέλιο αν το διαβάσετε».

Ο ιερέας δήλωσε επίσης ότι δεν ζητάει χρήματα από όσους τον επισκέπτονται, αλλά οι επισκέπτες προτιμούν να τον πληρώσουν, κάτι που ο ίδιος αρνείται. Παρόλα αυτά, φέρεται να έχει τελέσει περισσότερους από 300 γάμους και βαπτίσεις στον αυτοσχέδιο ναό που διατηρεί στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, η Πολιτεία δεν αναγνωρίζει τον «πατέρα Χριστόφορο» ως θρησκευτικό λειτουργό. Ένας από τους ανθρώπους που μίλησαν στην εκπομπή του Mega ανέφερε: «Εγώ ξέρω ότι πάντρευε αλλοδαπούς. Λειτουργεί κανονικά. Ναι. Κανονικά, όπως όλες οι εκκλησίες και όπως όλοι οι παπάδες. Πήγαινε πάρα πολύς κόσμος. Και Ανάσταση είχαμε κάνει μια βραδιά εκεί, μια φορά. Εγώ πήγα και στη λειτουργία. Έκαναν και κάτι σα μνημόσυνα. Δεν καταλαβαίνεις τίποτα».

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts