Νέο Σύστημα Διαχείρισης Εισιτηρίων Στο Μετρό Θεσσαλονίκης Έτοιμο Για Λειτουργία

Νέο Σύστημα Διαχείρισης Εισιτηρίων Στο Μετρό Θεσσαλονίκης Έτοιμο Για Λειτουργία


Ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης και έκδοσης εισιτηρίων έχει εγκατασταθεί στο Μετρό Θεσσαλονίκης και βρίσκεται στο στάδιο των τελικών δοκιμών, με στόχο να είναι πλήρως λειτουργικό μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ημέρα που το έργο θα παραδοθεί για εμπορική λειτουργία. Η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και η ανάπτυξη του λογισμικού υλοποιήθηκαν για λογαριασμό της ΑΚΤΩΡ από την αμερικανική εταιρία Conduent, η οποία είναι κορυφαίος πάροχος αυτοματοποιημένων λύσεων «έξυπνης» κινητικότητας με παρουσία σε πάνω από 20 χώρες.

Το πρόγραμμα κομίστρου, που προστέθηκε στο Μετρό Θεσσαλονίκης, αποτελεί συμβατική υποχρέωση της ΑΚΤΩΡ και έχει τη δυνατότητα έκδοσης προσωποποιημένων καρτών και επαναφορτιζόμενων χάρτινων εισιτηρίων. Το σύστημα διαθέτει επίσης σημαντικές επιλογές επεκτασιμότητας, προσαρμόζοντας τις δυνατότητές του ανάλογα με τις ανάγκες της συγκοινωνιακής αρχής.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνατότητες του συστήματος και αναφέρθηκε στις καινοτομίες που προσφέρει. Από την αρχή της λειτουργίας του Μετρό, οι επιβάτες θα έχουν την επιλογή να αποκτούν προσωποποιημένες κάρτες, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και τη δυνατότητα πρόσβασης σε εκπτωτικά προγράμματα. Τα χάρτινα εισιτήρια που θα εκδίδονται θα ενσωματώνουν τσιπ και θα μπορούν να επαναφορτίζονται έως και 10 φορές, μειώνοντας τη χρήση χαρτιού.

Επιπλέον, το σύστημα θα συνδυάζεται με προηγμένα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή καταχρήσεων, αποκλείοντας περιπτώσεις πλαστών εισιτηρίων και ταυτόχρονης διέλευσης από τις πύλες. Στο μέλλον, θα προστεθούν και άλλες λειτουργίες, όπως η ανάγνωση QR code στις πύλες και η δυνατότητα ανέπαφων συναλλαγών μέσω κινητής συσκευής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σύστημα κομίστρου δεν σχετίζεται με το έργο του ενιαίου εισιτηρίου των συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, το οποίο περιλαμβάνεται σε άλλο διαγωνισμό για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και την ανάπτυξη συστήματος συλλογής κομίστρου. Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts