Νέες ηλεκτρονικές πύλες εισόδου και εξόδου στο Μετρό Αθηνών για καλύτερη υπηρεσία μετακίνησης

Νέες ηλεκτρονικές πύλες εισόδου και εξόδου στο Μετρό Αθηνών για καλύτερη υπηρεσία μετακίνησης


Σήμερα, 11 Οκτωβρίου 2024, ξεκινά η σταδιακή λειτουργία των νέων ηλεκτρονικών πύλων εισόδου/εξόδου στους έξι σταθμούς της γραμμής 3 του Μετρό, που περιλαμβάνουν τις «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλό», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιά» και «Δημοτικό Θέατρο». Στο πλαίσιο αυτό, εισάγεται προκαταρκτικά εξοπλισμός, ο οποίος αναβαθμίζει τις παροχές και την ασφάλεια των επιβατών.

Ο νέος αναβαθμισμένος εξοπλισμός περιλαμβάνει 73 ηλεκτρονικές πύλες εισόδου/εξόδου με βελτιωμένα χαρακτηριστικά λειτουργίας και ασφάλειας, καθώς και 6 κέντρα διαχείρισης και μετάδοσης δεδομένων. Επιπλέον, στους σταθμούς του Μετρό διατίθενται 46 συσκευές αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων ATH.ENA Ticket και καρτών ATH.ENA Card, εκ των οποίων μία σε κάθε σταθμό θα προσφέρει ηχητική καθοδήγηση σε ελληνικά και αγγλικά.

Επιπρόσθετα, στις στάσεις του Τραμ που εξυπηρετούν τον Πειραιά, θα λειτουργούν 20 συσκευές αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων και καρτών, οι οποίες θα διαθέτουν οπτική καθοδήγηση σε 6 γλώσσες.

«Η προσθήκη νέου αναβαθμισμένου εξοπλισμού στο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ), εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο συνδυασμένων παρεμβάσεων και αλλαγών που υλοποιούνται από τις Συγκοινωνίες Αθηνών για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών αστικής μετακίνησης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γιώργος Σπηλιόπουλος, αναφορικά με την έναρξη της λειτουργίας των πυλών στους συγκεκριμένους σταθμούς.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts