Μικρή Πτώση Θερμοκρασίας Σήμερα και Αύριο στην Ελλάδα

Μικρή Πτώση Θερμοκρασίας Σήμερα και Αύριο στην Ελλάδα


Σήμερα Σάββατο, αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια τμήματα της χώρας, με τις τιμές να κυμαίνονται από 24 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει από 28 έως 31 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα θα κυμανθεί από 26 έως 28 βαθμούς. Στην Κρήτη, η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 29 έως 30 βαθμούς, κατά τόπους.

Αύριο, Κυριακή, αναμένονται περαιτέρω πτώσεις στις θερμοκρασίες και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στα βόρεια ηπειρωτικά οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 23 με 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά 26 με 28 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 24 έως 26 βαθμούς. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 27 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με ανέμους που θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ το πρωί και βορειοανατολικοί από το μεσημέρι 3 με 4 μποφόρ, φτάνοντας στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα έχει λίγες νεφώσεις, με ανέμους βορειοδυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές, με πιθανή βελτίωση από το απόγευμα. Θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 13 έως 27 βαθμούς, με 3-4 βαθμούς χαμηλότερες στη δυτική Μακεδονία.

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις με βόρειους ανέμους 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασίες από 16 έως 28 βαθμούς. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα παρατηρηθούν αραιές νεφώσεις και πιθανότητα βροχών.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, με καλύτερη εικόνα στην περιοχή από το μεσημέρι. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με κάποιες τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι ανεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θ’ αγγίξει τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts