Μεγάλες Διακυμάνσεις του Καιρού με Πτώση Θερμοκρασίας και Βοριάδες

Μεγάλες Διακυμάνσεις του Καιρού με Πτώση Θερμοκρασίας και Βοριάδες


Από σήμερα, Πέμπτη 17/10, αναμένονται σημαντικές αλλαγές στον καιρό με πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς βοριάδες σε σχεδόν όλη τη χώρα. Στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία, καθώς και στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και την Κρήτη, θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρει σε ανάρτησή του: «Φρούδες ελπίδες οι βροχές και τα χιόνια. Το μόνο σίγουρο είναι η πτώση της θερμοκρασίας και οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι».

Η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει κατά 5 με 6 βαθμούς τις επόμενες ημέρες, με τους αέραδες στα ανατολικά να φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Οι βροχές θα είναι περιορισμένες, με πιθανές χιονοπτώσεις μόνο στις κορυφές των βουνών σε υψόμετρο άνω των 2000 μέτρων. Στην Ιταλία, αντίθετα, θα εκδηλωθούν περισσότερες και πιο έντονες βροχές, χωρίς όμως τη δυνατότητα να επηρεάσουν τη χώρα μας.

Αναφορικά με την πρόγνωση του καιρού σήμερα, αναμένονται αραιές νεφώσεις, που κατά τόπους θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ στα δυτικά και 4 έως 6 στα ανατολικά. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου ανάλογα με την περιοχή.

Η πρόγνωση για αύριο, Παρασκευή 18/10, περιλαμβάνει παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Μακεδονία. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 18 έως 26 βαθμούς, με τους ανέμους να παραμένουν ισχυροί και τοπικά έως 8 μποφόρ.

Τέλος, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να παραμείνουν ασταθείς και τα επόμενα δύο 24ωρα, με πιθανές βροχές και ισχυρούς ανέμους κυρίως στα ανατολικά και στα βόρεια τμήματα της χώρας.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts