Μάθετε για την επαναφορά των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας στο Μικρό Δακτύλιο της Αθήνας

Μάθετε για την επαναφορά των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας στο Μικρό Δακτύλιο της Αθήνας


Από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025, θα ισχύσουν ξανά τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας, γνωστά ως Μικρός Δακτύλιος. Οι οδικές παρεμβάσεις καλύπτουν τις εξής οδούς: Λ. Αλεξάνδρας, Ζαχάρωφ, Λ. Μεσογείων, Φειδιππίδου, Μιχαλακοπούλου, Σπ. Μερκούρη, Βρυάξιδος, Υμηττού, Ηλ. Ηλιού, Αμβρ. Φραντζή, Λ. Ανδρ. Συγγρού, Χαμοστέρνας, Πειραιώς, Ιερά Οδός, Λ. Κωνσταντινουπόλεως, Αχιλλέως, Πλ. Καραϊσκάκη, Καρόλου, Μάρνη, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) και Λ. Αλεξάνδρας.

Μέσα στον Μικρό Δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των επιβατικών αυτοκινήτων και συγκεκριμένων φορτηγών, η οποία εξαρτάται από το τελευταίο ψηφίο της πινακίδας κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, οι ώρες ισχύος των μέτρων είναι Δευτέρα έως Πέμπτη από 07:00 έως 20:00, ενώ την Παρασκευή έως 15:00. Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες και τις ημέρες που υπάρχουν απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν ισχύουν τα μέτρα.

Οχήματα που εξαιρούνται από τους περιορισμούς είναι εκείνα που φέρουν ειδικές άδειες, οι οποίες μπορούν να αποκτηθούν από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Αυτές οι ειδικές άδειες κυκλοφορίας ισχύουν έως τις 18 Ιουλίου 2025 και είναι διαθέσιμες για μόνιμους κατοίκους εντός του Μικρού Δακτυλίου μέσω ειδικών ζωνών εισόδου-εξόδου και ειδικών καρτών που εκδίδονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Οι αιτήσεις για τις άδειες μπορούν να υποβάλλονται τις Δευτέρες έως Παρασκευές (08:00-14:00) και Σαββάτο (08:00-12:00) στην έδρα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Απαιτείται η προσκόμιση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος, της άδειας ικανότητας οδήγησης, του ισχύοντος Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (Κ.Τ.Ε.Ο.) και του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Οι παραβάτες των περιοριστικών μέτρων θα αντιμετωπίσουν ποινές σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts