Λιμενεργάτες στον Πειραιά Μπλοκάρουν Φόρτωση Πολεμικών Υλικών για Το Ισραήλ

Λιμενεργάτες στον Πειραιά Μπλοκάρουν Φόρτωση Πολεμικών Υλικών για Το Ισραήλ


Στο λιμάνι του Πειραιά, το βράδυ της Πέμπτης 17/10, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση λιμενεργατών που αντέτειναν αντίσταση σε πλοίο που προοριζόταν να φορτώσει κοντέινερ με πολεμοφόδια για το Ισραήλ. Ο πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκος Μπεκρής, ανακοίνωσε την απόφαση του σωματείου να εμποδίσουν τη μεταφορά πολεμικού υλικού, δηλώνοντας: «Σήμερα κάνουμε πράξη αυτό που αποφασίσαμε στην γενική συνέλευση».

Δεκάδες εργαζόμενοι, νέοι και φορείς από τον Πειραιά συμμετείχαν στην κινητοποίηση, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη!». Το φορτίο, που προερχόταν από τη Βόρεια Μακεδονία, επρόκειτο να ταξιδέψει στο ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα. «Φονιάδες, δρόμο από το λιμάνι» είχαν γράψει οι λιμενεργάτες της COSCO στο κοντέινερ, ενώ το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ τόνισε ότι δεν επιτρέπουν στη χώρα τους να συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

«Είναι η στιγμή να βροντοφωνάξουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το λιμάνι του Πειραιά ορμητήριο πολέμου» ανέφερε το σωματείο, προσθέτοντας: «Στο λιμάνι που καθημερινά αγωνιζόμαστε για την υγεία και ασφάλεια, δεν χωράνε τα πολεμοκάπηλα σχέδια τους». Οι λιμενεργάτες επεσήμαναν την ανάγκη για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ζωή στο πλαίσιο ενός κόσμου χωρίς πολέμους.

Ο Μοχάμεντ Ικναΐμπι, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους λιμενεργάτες της COSCO, δηλώνοντας ότι αντλούν δύναμη από τους αγώνες τους. Μετέφερε αγωνιστικούς χαιρετισμούς από τους Παλαιστίνιους εργάτες, οι οποίοι αντιστέκονται στην κατοχή για 75 χρόνια, και τόνισε ότι οι ελπίδες του παλαιστινιακού λαού εναπόκεινται στους λαούς και τους αγώνες τους.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts