Κρούσμα νορβηγικής ψώρας κλείνει ειδικό Δημοτικό Σχολείο στα Χανιά

Κρούσμα νορβηγικής ψώρας κλείνει ειδικό Δημοτικό Σχολείο στα Χανιά


Την περασμένη Πέμπτη (17/10), διαπιστώθηκε κρούσμα ψώρας σε μαθητή του 3ου ειδικού Δημοτικού Σχολείου στα Χανιά, αποτέλεσμα της οποίας ήταν το κλείσιμο της σχολικής μονάδας. Σύμφωνα με τις εργαστηριακές εξετάσεις, το κρούσμα αφορά «νορβηγική ψώρα», έναν σοβαρό τύπο της νόσου που προκαλεί έντονο κνησμό και δερματικές αλλοιώσεις, όπως σπυράκια και εξανθήματα.

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της διεύθυνσης υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Οι καθαρίστριες του δήμου Χανίων προχώρησαν σε απολύμανση του σχολείου. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα, καθώς το συγκεκριμένο περιστατικό σχετίζεται με το οικογενειακό περιβάλλον του μαθητή.

Όλο το προσωπικό και οι μαθητές του σχολείου έλαβαν προληπτική αγωγή με χημειοπροφύλαξη μέσω φαρμάκου, το οποίο πρέπει να λάβουν όλοι ανεξαιρέτως, για να αποτραπεί η εγκατάσταση του παράσιτου στο δέρμα τους. Σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Χανίων, Αντώνης Βαρδάκης, ανέφερε: «Είδαν κάποια συμπτώματα του παιδιού όταν βρισκόταν στο σχολείο. Από τη στιγμή που εξακριβώθηκε ότι υπάρχει το περιστατικό της νορβηγικής ψώρας, ενημερωθήκαμε για τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν στον χώρο του σχολείου. Έπρεπε να γίνει σχολαστικός καθαρισμός από το προσωπικό καθαριότητας, πριν μπει εξειδικευμένο συνεργείο για την απολύμανση του χώρου. Προληπτικά, όλο το προσωπικό και οι μαθητές θα πάρουν φαρμακευτική αγωγή, ώστε να μην κολλήσουν κάτι. Αυτή τη στιγμή δεν έχει εκδηλώσει κανένας συμπτώματα. Τη Δευτέρα το πρωί το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά».

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts