Κορύφωση θερμού κύματος αύριο με αλλαγές καιρού το Σαββατοκύριακο

Κορύφωση θερμού κύματος αύριο με αλλαγές καιρού το Σαββατοκύριακο


Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να φτάσει στην κορύφωσή του το θερμό κύμα που έχει επικρατήσει στη χώρα μας, με τις θερμοκρασίες να είναι αυξημένες για την εποχή. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, αυτό οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό που κινείται από την Ιταλία και επηρεάζει τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας. Το σύστημα αυτό μεταφέρει πιο θερμές αέριες μάζες και, ταυτόχρονα, ποσότητες αφρικανικής σκόνης, γεγονός που θα προκαλέσει αύξηση του υδραργύρου.

Ωστόσο, ο καιρός θα αλλάξει από το Σάββατο, με κυριότερη την Κυριακή, καθώς αναμένονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ιδίως στα βόρεια και βορειοανατολικά. Οι βοριάδες αναμένεται να ενισχυθούν, οδηγώντας σε μείωση της θερμοκρασίας, που θα επιστρέψει σε σχεδόν κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Αύριο, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, και τοπικά 6 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία, τις απογευματινές ώρες, θα κυμανθεί από 27 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ και ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.

Το Σάββατο, αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στα ανατολικά και βόρεια τμήματα, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν στους βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια τμήματα.

Την Κυριακή, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί με γενικά αίθριο ουρανό σε πολλές περιοχές της χώρας, και η θερμοκρασία θα συνεχίσει να πέφτει. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αρχίζοντας από το Σάββατο, η θερμοκρασία θα επιστρέψει постепенно σε κανονικά επίπεδα, με κύρια πτώση στην περιοχή του Βορρά. Στην επόμενη μέρα, από τη Δευτέρα, αναμένονται γενικά αίθριες συνθήκες, και οι άνεμοι θα παραμείνουν δυνατοί.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts