Κλιμάκωση της Έντασης: Ισραήλ και Χεζμπολάχ σε Διαρκή Συγκρούση

Κλιμάκωση της Έντασης: Ισραήλ και Χεζμπολάχ σε Διαρκή Συγκρούση


Η κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ συνεχίζεται, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν πλήγματα. Ο στόχος των ισραηλινών δυνάμεων είναι οι διοικητές και τα στελέχη της Χεζμπολάχ, προκειμένου να πλήξουν σοβαρά την οργάνωση. Σήμερα, Πέμπτη, νέες ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό είχαν στο στόχαστρο έναν διοικητή της Χεζμπολάχ, συγκεκριμένα τον επικεφαλής των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στη οργάνωση. Δεν διευκρινίστηκε αν αυτός σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε.

Η ισραηλινή πλευρά αναγνωρίζει τον θάνατο συγκεκριμένων στελεχών της Χεζμπολάχ από τις επιθέσεις. Ο Ιμπραχίμ Κουμπάισι, διοικητής του τμήματος πυραύλων της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στις 24 Σεπτεμβρίου. Ο Άχμετ Γουαχμπί, ανώτατος διοικητής που διαχειριζόταν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων Radwan, έπεσε θύμα ισραηλινού πλήγματος στις 20 Σεπτεμβρίου. Ο Φουάντ Σουκρ, αναγνωρισμένος ως το δεξί χέρι του αρχηγού της οργάνωσης, σκοτώθηκε στις 30 Ιουλίου.

Οι επιθέσεις αυτές έχουν προκαλέσει σοβαρές απώλειες στην ιεραρχία της Χεζμπολάχ. Ο Ιμπραχίμ Ακίλ, διοικητής επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκε επίσης την ίδια μέρα με τον Γουαχμπί. Ο Μοχάμεντ Νάσερ, υπεύθυνος για τα πυρά από το νοτιοδυτικό Λίβανο κατά του Ισραήλ, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στις 3 Ιουλίου. Τέλος, ο Ταλέμπ Αμπντάλα, ανώτερος διοικητής πεδίου, σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα τον Ιούνιο, με τις επιθέσεις να οδηγούν τη Χεζμπολάχ σε αντιθέσεις με έντονο εκτοξευόμενο πυροβολικό.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts