Κλειστό το Φαράγγι της Σαμαριάς λόγω κακοκαιρίας και μέτρων ασφαλείας

Κλειστό το Φαράγγι της Σαμαριάς λόγω κακοκαιρίας και μέτρων ασφαλείας


Κλειστό θα παραμείνει το Φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη για τους επισκέπτες αύριο Κυριακή (05.10.2024), εξαιτίας της κακοκαιρίας «Κασσάνδρα». Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) ανακοίνωσε ότι οι αυστηρότερες προφυλάξεις γίνονται απαραίτητες μετά το πρόσφατο τραγικό περιστατικό όπου τουρίστρια έχασε τη ζωή της όταν βράχος, λόγω καταρρακτώδους βροχής, κατέπεσε και την καταπλάκωσε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, προτεραιότητά τους είναι η ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων. Το Φαράγγι θα ξαναλειτουργήσει τη Δευτέρα, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. Οι μετεωρολογικές προγνώσεις προβλέπουν ασταθή καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, γεγονός που έχει οδηγήσει στην απόφαση του κλεισίματος.

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ ανέφερε: «Με στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού επιπέδου ασφαλείας για όλους τους επισκέπτες, τους εργαζόμενους και το φυσικό περιβάλλον, ο Εθνικός Δρυμός θα παραμείνει κλειστός αύριο». Αν η κατάσταση το επιτρέψει, σύμφωνα με τις υπάρχουσες προβλέψεις, οι επισκέπτες θα μπορούν να εισέλθουν στον Δρυμό από τις δύο εισόδους από τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024. Σε περίπτωση που υπάρξει νέα ενημέρωση για ασταθή καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια λειτουργίας, ο Δρυμός θα κλείσει άμεσα και οι επισκέπτες θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες του προσωπικού.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts