Κίνδυνος Ψώρας Στο Σχολείο Χανίων Αναστατώνει τις Υγειονομικές Αρχές

Κίνδυνος Ψώρας Στο Σχολείο Χανίων Αναστατώνει τις Υγειονομικές Αρχές


Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της Κρήτης μετά την αναφορά κρούσματος ψώρας σε σχολείο των Χανίων. Την Πέμπτη 17/10, επιβεβαιώθηκε ένα περιστατικό στο 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, με αποτέλεσμα να κλείσει τη επόμενη ημέρα και να απαιτηθεί λουκέτο για προληπτικούς λόγους.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης σημείωσε ότι το κρούσμα αναφέρεται στη νορβηγική ψώρα, μια ειδική μορφή της νόσου που εμφανίστηκε στη Νορβηγία πριν από 170 χρόνια και προσβάλλει συγκεκριμένους πληθυσμούς. Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, η νορβηγική ψώρα είναι εξαιρετικά μεταδοτική, καθώς μπορεί να μεταφερθεί εύκολα ακόμη και με ένα τυχαίο άγγιγμα ή μέσω αντικειμένων και ρούχων.

Ειδική επιδημιολογική προσέγγιση του χώρου που χρησιμοποιούσε ο μαθητής είναι απαραίτητη, όπως υπογράμμισε ο καθηγητής στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Ευτυχώς, μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί άλλα κρούσματα ψώρας εκτός από αυτό του συγκεκριμένου μαθητή. Στο σχολείο έχουν ήδη γίνει απολυμάνσεις και, από σήμερα, Δευτέρα, θα επαναλειτουργήσει κανονικά.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts