Κατηγορίες απάτης κατά γιατρού στη Μυτιλήνη για συνταγογράφηση χιλιάδων φαρμάκων

Κατηγορίες απάτης κατά γιατρού στη Μυτιλήνη για συνταγογράφηση χιλιάδων φαρμάκων


Για μια σοβαρή απάτη κατηγορείται ιατρός στη Μυτιλήνη, η οποία συνταγογράφησε 1.000 φάρμακα για έναν επισκέπτη που παρέμεινε 24 ώρες στο νησί. Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι η γιατρός υπέγραψε πολλά σκευάσματα για αλλοδαπό τεχνικό που επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη για μια συναυλία.

Η συγκεκριμένη περίπτωση έχει προκαλέσει ανησυχία, καθώς η γιατρός συνταγογράφησε και τρεις στατίνες για την 15χρονη κόρη της. Κατά την παρέμβασή του, ο υπουργός δήλωσε ότι η συνομιλία που είχε με την γιατρό ήταν τόσο συγκλονιστική που κόντεψε να λιποθυμήσει. Της ανέφερε μάλιστα: “Εγώ είμαι 53 ετών και παίρνω μία μόνον στατίνη, ενώ η κόρη σας χρειάζεται τρεις;” Ανέφερε ότι η γιατρός του εξήγησε ότι η κόρη της είχε μια “πολύ σπάνια πάθηση”, αλλά διατύπωσε ως ερώτημα εάν η κοπέλα θεραπεύτηκε αποκλειστικά λόγω της τηλεφωνικής παρέμβασής του.

Ο υπουργός τόνισε ότι πρόκειται για κανονική απάτη και κλοπή δημοσίου χρήματος. Αξιολογώντας την κατάσταση, εξέφρασε τη λύπη του για τα ευρήματα που ήρθαν στο φως και σημείωσε ότι είναι μόλις οι πρώτες ημέρες εφαρμογής των νέων συστημάτων anti-fraud που έχουν εγκατασταθεί στην ΗΔΙΚΑ. Η τάξη σε αυτόν τον τομέα ήταν μία από τις βασικές προτεραιότητές του κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts