Καταστροφικές συνέπειες από την κακοκαιρία Κασσάνδρα στη Δυτική Ελλάδα

Καταστροφικές συνέπειες από την κακοκαιρία Κασσάνδρα στη Δυτική Ελλάδα


Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία Κασσάνδρα στη Δυτική Ελλάδα, αφήνοντας πίσω της έναν νεκρό και σημαντικές καταστροφές. Η καταιγίδα έπληξε πολλές περιοχές, με ιδιαίτερη ένταση στο Αγρίνιο, όπου κατέστρεψε καλλιέργειες και προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα.

Μεταξύ των θυμάτων, ένας 52χρονος φύλακας επιχείρησης ήταν αγνοούμενος και αργότερα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, σε απόσταση 6-7 χιλιομέτρων από το φυλάκιό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου. Η τελευταία επικοινωνία του με τον δίδυμο αδελφό του έγινε το πρωί, όταν ενημέρωσε για την ένταση της βροχόπτωσης.

Επιπλέον, στον Ασπρόπυργο σημειώθηκαν έντονες ζημιές, καθώς καλά κρατούσαν οι ισχυροί άνεμοι που ξήλωναν δέντρα και προκάλεσαν υλικές καταστροφές, χωρίς όμως να υπάρξουν τραυματισμοί. Η περιοχή έμεινε χωρίς ρεύμα και οι φωτεινοί σηματοδότες δεν λειτουργούσαν.

Στην Εύβοια, η κακοκαιρία προκάλεσε φωτιά από πτώση κεραυνού στο χωριό Κήποι, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα από το πυροσβεστικό κλιμάκιο της περιοχής.

Η κακοκαιρία δείχνει να υποχωρεί, καθώς την Κυριακή αναμένονται βελτιώσεις στις καιρικές συνθήκες. Στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα υπάρξουν παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες το πρωί, αλλά από το βράδυ η κατάσταση θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts