Κατάσταση Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στην Αττική και στις Κυκλάδες

Κατάσταση Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στην Αττική και στις Κυκλάδες


Περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας, το Ηράκλειο και το Λασίθι, καθώς επίσης τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες, θα βρίσκονται σε κατάσταση υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, οι παρατεταμένες περιόδους ανομβρίας, οι ελάχιστες βροχοπτώσεις από την αρχή του φθινοπώρου, καθώς και οι ισχυροί άνεμοι έχουν αυξήσει την επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιών. Αν και γενικά ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς είναι κατά κύριο λόγο στους δείκτες 1 και 2 (χαμηλή και μέση επικινδυνότητα) από τα μέσα Σεπτεμβρίου, φέτος πολλές περιοχές της χώρας διατηρούν καθημερινά δείκτη 3, με κάποιες ημέρες να φτάνουν και στο δείκτη 4, όπως συνέβη στις 29 Σεπτεμβρίου με τη μεγάλη φωτιά στην Κορινθία.

Η επερχόμενη εβδομάδα υπολογίζεται ότι θα είναι δύσκολη για τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες παραμένουν επικίνδυνες. Με δείκτη 3, απαγορεύονται οι θερμές εργασίες και για τους παραβάτες επιβάλλονται αυστηρές ποινές, όπως υψηλά χρηματικά πρόστιμα. Επιπλέον, το αδίκημα της εξ αμελείας πρόκλησης πυρκαγιάς έχει αναβαθμιστεί από πλημμέλημα σε κακούργημα, με ποινές φυλάκισης για τους παραβάτες.

⚠️ Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου 🔥 για αύριο Δευτέρα 14/10:🟡 Υψηλός κίνδυνος 3️⃣ σε:📍περιοχές #Αττικής & #Εύβοιας📍#Λέσβο #Χίο #Ψαρά #Ικαρία #Σάμο 📍#Κυκλάδες 📍#Δωδεκάνησα📍#Ηράκλειο #Λασίθιℹ https://t.co/rAEzmqBTXX@CivPro_GR @112Greece @hellenicpolice pic.twitter.com/3tGxwXKTB5— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) October 13, 2024

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts