Καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα από τη Δευτέρα

Καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα από τη Δευτέρα


Ο καλοκαιρινός καιρός θα κυριαρχήσει μέχρι το βράδυ της Κυριακής, με τις θερμοκρασίες να φθάνουν τους 34 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές. Ωστόσο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, από τη Δευτέρα αναμένονται έντονες μεταβολές, καθώς η θερμοκρασία θα μειωθεί σημαντικά, έως και 10 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές. Συγκεκριμένα, στην Αττική η θερμοκρασία θα υποχωρήσει στους 25 βαθμούς, ενώ στη Βοιωτία θα κατέβει στους 24 βαθμούς.

Από την Κυριακή το βράδυ, αναμένονται επικίνδυνες καταιγίδες σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του βορειοανατολικού Αιγαίου. Οι βοριάδες θα είναι ιδιαίτερα ισχυροί, με εντάσεις που ενδέχεται να φτάσουν τα 8 μποφόρ σε όλα τα πελάγη. Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Βαρδάρης θα είναι πολύ ισχυρός κατά τη διάρκεια της Κυριακής το βράδυ έως και τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Από την Τρίτη (1/10) αναμένεται επιστροφή σε ήπιες καιρικές συνθήκες, με ελάχιστες βροχές προς το παρόν.

Η πρόγνωση για την Κυριακή δείχνει αρχικά σχεδόν αίθριο καιρό, αλλά με την πρόοδο της ημέρας, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανές βροχές στα βορειοδυτικά, καθώς και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι νοτιάδες θα πνέουν με εντάσεις 3 με 4 και τοπικά 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 33 βαθμούς.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts