Καλοκαιρινό σκηνικό με βροχές και πτώση θερμοκρασίας στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες

Καλοκαιρινό σκηνικό με βροχές και πτώση θερμοκρασίας στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες


Καλλιτεχνικό καιρό αναμένουμε για τις επόμενες 24 ώρες, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, το καλοκαιρινό σκηνικό δεν θα διαρκέσει πολύ, καθώς οι θερμοκρασίες θα επιστρέψουν σε συνθήκες πιο φυσιολογικές για αυτήν την εποχή. Η Χριστίνα Ρήγου, μετεωρολόγος του MEGA, αναφέρει ότι η νέα εβδομάδα θα είναι γενικά αίθρια με πιθανές ομίχλες.

Για σήμερα, Τετάρτη, στο Ιόνιο και την Ήπειρο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα οι καιρικές συνθήκες θα είναι λίγο καλύτερες με μερικές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της μέρας. Το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται βροχές ή όμβροι κυρίως στα δυτικά και βόρεια της χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 31 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές, φτάνοντας τα 30-33°C το Σαββατοκύριακο κατά τόπους.

Από την Πέμπτη, οι θερμοκρασίες θα ανακάμψουν με την επιστροφή του καλοκαιριού, καθώς θα είναι 5-6 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Ωστόσο, το ψυχρό μέτωπο που θα εισέλθει την Κυριακή, θα φέρει βροχές και καταιγίδες, ειδικά στα βόρεια.

Η πρόγνωση για την Παρασκευή δείχνει σχεδόν αίθριο καιρό με περιορισμένη ορατότητα σε ορισμένα δυτικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα αρκετά υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την αίσθηση του καλοκαιριού που θα συνεχιστεί και το Σάββατο.

Κυριακάτικα, ο καιρός θα αλλάξει, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα βόρεια, με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση. Στην υπόλοιπη χώρα, οι καιρικές συνθήκες θα παραμείνουν σχετικά ζεστές.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts