Καλοκαιρινή ζέστη και επικίνδυνες καταιγίδες στο φθινόπωρο

Καλοκαιρινή ζέστη και επικίνδυνες καταιγίδες στο φθινόπωρο


Καλοκαιρινές θερμοκρασίες αναμένονται για τις επόμενες ημέρες, καθώς την Κυριακή ο υδράργυρος θα αγγίξει μέχρι και τους 35 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα. Ωστόσο, τη Δευτέρα και την Τρίτη, οι θερμοκρασίες θα μειωθούν στους 26 και 27 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια ορεινά, όπου μπορεί να σημειωθούν τοπικοί όμβροι το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές, με κάποιες περιοχές να πλησιάζουν τους 32 βαθμούς.

Από το απόγευμα της Κυριακής, αναμένεται ψυχρό μέτωπο να εισέλθει από την Κεντρική Ευρώπη, φέρνοντας πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα είναι της τάξης των 6 με 8 βαθμών Κελσίου. Φαινόμενα βροχής και καταιγίδες θα ξεκινήσουν πρώτα από τη βόρεια και βορειοδυτική Ελλάδα και θα επηρεάσουν σταδιακά και άλλες περιοχές, όπως το ανατολικό και βόρειο Αιγαίο, τη Δευτέρα.

Στην υπόλοιπη χώρα, οι άνεμοι θα είναι ήπιοι, μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, με πιο ισχυρούς βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ να πνέουν στα νότια.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι καιρικές συνθήκες από τη Δευτέρα θα είναι επικίνδυνες, με σποραδικές καταιγίδες να είναι πιθανές στη Μακεδονία και τη Θράκη. Τις επόμενες μέρες, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως το πρωί και το βράδυ, όπου θα σχηματιστούν ομίχλες.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts