Καλοκαιρινές θερμοκρασίες μέχρι το Σάββατο και αλλαγή του καιρού από την Κυριακή

Καλοκαιρινές θερμοκρασίες μέχρι το Σάββατο και αλλαγή του καιρού από την Κυριακή


Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός μέχρι το Σάββατο 12/10, καθώς οι θερμοκρασίες αναμένεται να παραμείνουν υψηλές. Από την Κυριακή, ωστόσο, η κατάσταση θα αλλάξει καθώς θα σημειωθεί μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς τη χώρα. Ιδιαίτερα την Παρασκευή 11/10, ο καιρός αναμένεται να είναι στην κορύφωσή του, με μέγιστες θερμοκρασίες που θα ανέλθουν στους 32-34 °C.

Σήμερα, Τετάρτη 9/10, στο Ιόνιο, την Ήπειρο και σταδιακά στη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία θα έχουμε νεφώσεις και τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά, ενώ είναι πιθανές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε άλλες περιοχές της χώρας θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις.

Αναμένονται και περιορισμένες ορατότητες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί, 3-5 μποφόρ, ενώ θα πνέουν και δυτικοί βορειοδυτικοί ως 4 μποφόρ στα νοτιοανατολικά. Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 27-29 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά έως 30-31 °C.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, περιμένουμε αραιές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, όπου οι όμβροι είναι πιθανοί. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί και οι άνεμοι θα μεταβληθούν σε νότιους νοτιοδυτικούς. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 12 έως 27-28 °C.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, οι νεφώσεις αναμένονται τοπικά αυξημένες, με βροχές κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Στα ανατολικά, οι ανέμοι θα είναι μεσογειακοί, με θερμοκρασίες από 12 έως 30-31 °C.

Για την Πέμπτη 10/10, ο καιρός θα έχει νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω από 28-32 °C.

Το Σάββατο 12/10, οι νεφώσεις θα είναι περιορισμένες, με πιθανές τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά. Η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επιπέδα για την εποχή.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts