Κακοκαιρία στην Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες

Κακοκαιρία στην Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες


Η ψυχρή μέτωπος αναμένεται να περάσει από τη χώρα μας, φέρνοντας καιρική επιδείνωση, που θα ξεκινήσει από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής (04-10-24) και θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (05-10-24). Στο διάστημα αυτό, υπάρχει πιθανότητα για κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως σε δυτικά και βορειοανατολικά μέρη του κράτους.

Αναλυτικά, την Παρασκευή οι βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν αρχικά το βόρειο Ιόνιο και θα επεκταθούν σταδιακά στην Ήπειρο, στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Στερεά και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Υπάρχει πιθανότητα να επηρεαστούν προσωρινά και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, με εξασθένηση των φαινομένων στα βορειοδυτικά.

Το Σάββατο θα συνεχιστούν οι καταιγίδες, με τις πρώτες πρωινές ώρες να παρουσιάζουν βροχές στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι έως το βράδυ, τα φαινόμενα θα ενταθούν περαιτέρω στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η κύρια διαταραχή της κακοκαιρίας Cassandra κινείται βόρεια της Ελλάδας, χωρίς όμως να προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στη χώρα μας.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts