Κακοκαιρία Κασσάνδρα πλήττει τη Δυτική Ελλάδα με σοβαρές συνέπειες και προγνωστικά για βελτίωση του καιρού

Κακοκαιρία Κασσάνδρα πλήττει τη Δυτική Ελλάδα με σοβαρές συνέπειες και προγνωστικά για βελτίωση του καιρού


Ένας θάνατος και πολλές καταστροφές αποδίδονται στο πέρασμα της κακοκαιρίας Κασσάνδρα, που επηρέασε τη Δυτική Ελλάδα. Σήμερα, Κυριακή, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προβλέπεται ότι στο Ιόνιο, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο καθώς και στην Κρήτη θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η κατάσταση θα αρχίσει να βελτιώνεται το βράδυ, με εξαίρεση τη Θράκη, όπου τα φαινόμενα θα παραμείνουν για λίγο ακόμα.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια, φθάνοντας τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί από 27 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στραφέντες σταδιακά σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες ανά περιοχή, στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα παρατηρηθούν λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι νεφώσεις θα είναι πιο έντονες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στη Θράκη, τα φαινόμενα θα επιμείνουν, ενώ η κατάσταση θα βελτιωθεί στην ανατολική Μακεδονία αργότερα.

Στα νησιά του Ιονίου και στην Ήπειρο, θα υπάρξουν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι σε αυτήν την περιοχή θα είναι από δυτικές κατευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, οι συνθήκες θα είναι παρόμοιες, με λίγες νεφώσεις και πιθανές τοπικές βροχές. Στις Κυκλάδες θα παρατηρηθούν αραιές νεφώσεις, ενώ στην Κρήτη αναμένονται επίσης αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Για τη Δευτέρα, οι προβλέψεις δείχνουν γενικά αίθριο καιρό, με τοπικές νεφώσεις να σχηματίζονται στα ανατολικά με πιθανές βροχές το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βόρειοι βορειοδυτικοί και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Οι μέρες που ακολουθούν αναμένονται γενικά καλές με παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια, καθώς και ηλιοφάνεια στις υπόλοιπες περιοχές.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts